Köszönőkártya Sizzix és Ico termékekkel

Kedves Olvasóim!
Hogyan készült ez a kártya, aminek borítóján csak úgy tülekednek a madárkák, hogy köszönetet mondhassanak valakinek? Most is a Sizzix-termék és Ico Ecsetfilcek remekeltek. Az összeállítás menetét megismerheted a bejegyzésből. Olvass tovább!

Milyen alapanyagokat használtam?

A képeslap alapjául egyszínű, textúrált felületű, elefántcsont színű karton szolgált, amelyhez színben hozzáillő mintás scrapbookpapírt kerestem. Maggie Holmes Party Day papírkészletében találtam rá a sejtmintás és a kártya belső oldalára került kommentkártya-mintás scrapbookpapírra. Ezekhez választottam a világoskék, szintén texturált felületű alapkartont. Az volt a tervem, hogy a madarakat afféle stilizált "dombtetőre" állítom, a kék karton pedig az eget szimbolizálta a háttérben.

Tim Holtz Crazy Birds bélyegzőjét felhasználva, a madarakat hófehér alapkartonra bélyegeztem fekete StazOn tintával. Az élénk és varázslatos árnyalatokban gazdag színeket az ICO Ecsetfilc-készletével varázsoltam a madárkákra.

A madársereg kivágását nagyban megkönnyítette a Sizzix Big Shot Plus vágógép és a bélyegzőhöz gyártott Sizzix Framelits Die Set 18PK - Bird Crazy vágókése, amivel a madarakat egyetlen tekeréssel már körbe is tudtam vágni. Eléggé imádom.

Hogyan készült a köszönőkártya Sizzix és Ico termékekkel?

  • A képeslaphoz először a madarakat bélyegeztem a fehér papírra, majd, a tinta száradását követően ecsetfilcekkel festettem ki a lenyomatokat. Először a legvilágosabb színeket vittem fel, majd az ecsetfilcek hegyét picit rányomva a papírra, rétegesen vittem fel a sötétebb árnyalatokat. Figyeltem arra, hogy Tim Holtz eredeti rajzát követve oda tegyem a sötétebb vonásokat, ahová ő is rajzolta. A legsötétebb színeket pedig a madarak kontúrjaként használtam, ezzel erősítve a térbeli hatást. Nem nagyon törődtem azzal, hogy a vonalakon belül maradjak, hiszen tudtam, hogy ki fogom őket vágni a papírból.
  • Utolsó lépésként a szürke ecsetfilccel árnyékoltam a madarak lábát.

  • A következő lépés az volt, hogy kivágtam a madarakat Sizzix vágógép és egy speciális, direkt ehhez a bélyegzőkészlethez gyártott vágókés segítségével. 
  • A vágókéseket washi tape-pel rögzítettem a papírhoz, nehogy elmozduljanak a nagy tekerés közben. 


  • A (30,5 cm-es) kartonból kivágtam egy 15 cm-es sávot és félbehajtottam 15 cm-nél. A felesleges 0,5 cm-t levágtam. 
  • A kártya borítójára a scrapbookpapír mintáját követve kivágtam két papírszeletet: egyet a scrapbookpapírból és egyet a kartonból. A levágott papírokat fél centiméterrel keskenyebbre vágtam, mint amennyi az alapkarton. Kis távolságra eltoltam őket egymástól függőlegesen, a szélüket barna tintával öregítettem és felragasztottam a kartonra.
  • Ezután a madarak és a "köszönjük" felirat felragasztása következett. A tömeghatást úgy értem el, hogy közel helyeztem egymáshoz a madarakat, addig rendezgettem, míg egyik sem takart ki túl sokat a másikból, és mindegyikük arca jól látszódott. A legfelső 3-4 madarat 3D ragasztópárnával emeltem ki a síkból.




  • Végül, mivel ezt a kártyát többen ajándékoztuk valakinek, a kártya kapott belülre két olyan scrapbookpapír-kivágatot, ami teli volt sok apró "ablakkal", ahová sokan bele tudtuk írni a nevünket.

Szerető szívvel és lelkesen készítettem ezt a kártyát és úgy érzem, sikerült vele örömöt okozni.

Ezt az alkotásomat a Sizzix.co.uk együttműködő bloggerpartnereként készítettem. Az amerikai cég angliai képviselete időről-időre vágókésekkel fog ellátni, amelyek használatát örömmel mutatom be itt a blogomon. A bejegyzésben úgynevezett partneri linkek találhatók.
Ha tetszett amit láttál, kérlek támogasd a további munkámat azzal, hogy a bejegyzésben található bármelyik linkre rákattintasz. Ezzel elősegíted, hogy továbbra is bemutathassam ezeket a termékeket. Köszönöm.

***********************
I have created this card as a proud contributing blogger of Sizzix.co.uk. For this project I have used the following Sizzix product: Sizzix Bird Crazy Die set. These are affiliate links. If you liked my project, please check the links above. Thanks for your support!

***********************

További Sizzix-témájú inspirációkért látogass el a Sizzix blogjára!
To see more Sizzix inspiration why not visit their blog.
Sizzix.co.uk/blog

Ha tőlem szeretnél Sizzix vágógépet vásárolni  megteheted! A Sizzix vágógépet a Scrapbook Webáruházban, az általam működtetett webshopban is megvásárolhatod. 


Köszönöm, hogy ma is itt jártál!
Barátsággal üdvözöllek:
Budaházi Brigitta, Gigi

Megjegyzések