Tüllcsokros pillangós képeslap - Sizzix Easter Party 1.


Kedves Olvasóim!
Egy 7-részes inspiráció-sorozat első bejegyzését olvashatod, amelyben Húsvéti/Tavaszi témájú alkotásokat fogok megosztani veled, a Sizzix Easter Húsvéti Party elnevezésű bejegyzéseim keretében. Ebben a részben egy tüllcsokros képeslap elkészítését osztom meg veled.



  *******Please scroll down for English version Thanks. ♥ *******

Hogyan készült?

A képeslaphoz fehér alapkartont, scrapbookpapírokat, öntapadó félgyöngyöket és egy kis darab tüllszalagot használtam fel.  Kiegészítő alapanyag volt ezen kívül a 3D ragasztópárna és a kétoldalú ragasztószalag. No, és persze, az elmaradhatatlan Sizzix Big Shot Plus vágógép és egy szuper vágókés:

  • A képeslap alapjához levágtam a fehér alapkartonból egy 15x30 cm-es téglalapot és félbehajtottam. Ezután mintás scrapbookpapírból levágtam egy 14,5x14,5 cm-es négyzetet és a képeslap elejére ragasztottam kétoldalú ragasztószalaggal.
  • Egy aprómintás, de inkább egyszínű scrapbookpapírból vágtam egy 10x10 cm-es négyzetet, amit egy 10,5x10,5 cm-es méretűre vágott, fehér alapkartonból kivágott másik négyzetre ragasztottam kétoldalú ragasztószalaggal. Ez a blokk a képeslap elejére került, 3D ragasztópárna segítségével kiemelve a síkból.
  • Ennek közepére került a Sizzix Floral Butterfly vágókéssel kivágott, virágos pillangómotívum, szintén 3D ragasztópárnákkal rögzítve, hogy kiálljon a síkból.

  • Három, 7 mm szélességű, mintás csíkot vágtam ki, a másik mintás papír színeivel rokon színű scrapbookpapírokból, s ezeket szintén 3D ragasztópárnával a felső négyzet blokk alá, a blokk aljára és a blokkra ragasztottam, kb. 2-2 mm távolságra egymástól.



  • Végül, a négyzet bal alsó és jobb felső sarkára kerültek pici díszek, öntapadós félgyöngyökből és a pöttyös tüllszalagból készült csokrot is ide rögzítettem. Ez utóbbi lépéssel az volt a célom, hogy még inkább fókuszba kerüljön a középső motívum, ami ezek nélkül nagyon kis elveszett volt a lap közepén. (Kis kulisszatitok: A családomban három férfiú szokta véleményezni a munkáimat. Ez az utolsó lépés az ő - helyes és őszinte - kritikájuk eredménye volt. Ugyanis, az első változatot túl egyszerűnek és üresnek találták. Milyen jó, hogy megkérdeztem őket. Így már nekem is jobban tetszik.)
  • A tüllcsokrot Pentart Heavy Body Gel-lel rögzítettem. Erős ragasztó, és odafogta a rugalmas és ellenálló tüllt simán, "mint, az atom".
 
Így készült az alábbi képken látható Tüllcsokros-pillangós kéepslap vágókésekkel. Remélem, kedvet kaptál hozzá, hogy egy hasonlót te is elkészíts az idén.


Mi ez a Húsvéti/tavaszi témájú bejegyzés-sorozat?


Olvasd el az alábbi linkre kattintva a kezdő posztot, és minden kiderül:

A képeslaphoz az Ellison jóvoltából az alábbi klassz Sizzix eszközöket, vágókéseket használtam.*

Ezt az alkotásomat a Sizzix.co.uk együttműködő bloggerpartnereként készítettem. Az amerikai cég angliai képviselete időről-időre vágókésekkel lát el, amelyek használatát örömmel mutatom be itt a blogomon. A bejegyzésben úgynevezett partneri linkek találhatók.
Ha tetszett amit láttál, kérlek támogasd a további munkámat azzal, hogy a bejegyzésben található bármelyik linkre rákattintasz. Ezzel elősegíted, hogy továbbra is bemutathassam ezeket a termékeket. Köszönöm.
A Sizzix vágógépet a Scrapbook Webáruházban, az általam működtetett webshopban is megvásárolhatod.



**********For my English speaking friends****************
Hello there, you are very welcome in my little corner of the Hungarian creative world. I'm so glad that you are here.

This is the #1 part of my Easter/Spring-themed post-series which I named as Sizzix Easter Party 

I used the following gorgeous Sizzix die for this project: 
    How to make this Card with butterfly and a tulle bow using a Sizzix die?
    1. Cut a 15x30 cm size rectangle from white cardstock and fold it in half.  Cut a 14,5x14,5 cm square from patterned scrapbookpaper and attach to the cover of your card with double tape.
    2. Cut a 10x10 cm square from monochromatic scrapbook paper and glue it to another piece of cardstock (size: 10,5x10,5 cm) Use 3D foam under this layer to lift this block cardstock and attach it to the center of the cover.
    3. Cut three 0,7 cm wide pieces from matching scrapbook papers and attach each of them below the center block. Use 3D foam.
    4. Cut the butterfly using Sizzix Big Shot Plus from matching scrapbook paper, and adhere it to the center of the main block, with 3D foam.
    5. Glue some gems or halfbeads near to the bottom left and the upper right corner of the main block..
    6. Using Pentart Heavy Body Gel, attach the little bow you made from tulle to the bottom left corner of the main block.

    About my makes:  I have created these adorable cards, table- and home decorations for the reason that I was the guest crafter in the Family Magazine Show in the Hungarian Television, today. I introduced them how to use Sizzix Big Shot Plus machine, and how to make wonderful elements for your cards. Even the famous tv-host made an Eastern Card live on tv with my little help. :)

    Hope you will enjoy my online Sizzix Easter Party here on my blog named "Ünnepeld az életed" which means in Hungarian Celebrate your life. Just follow the links above and the party starts immediately. :)
    **************************************************
    Köszönöm, hogy ma is itt jártál!
    Barátsággal üdvözöllek:
    Budaházi Brigitta, Gigi

    Megjegyzések